יש מנטורים/יועצים שיש להם תואר ראשון ואפילו שני ויותר או כאלה שאין להם תארים כלל, שיוצאים נגד המוסד האקדמי ואני שואל "למה?" כנראה בשביל למכור קורסים.
כאחד שבקושי סיים בגרות ועדיין לימד סטודנטים לתואר ראשון/שני נדל"ן בכל מיני קורסים, כתב אלפי מאמרים, בנה קורסים, כתב 4 ספרים שיצאו לאור אני בעד האקדמיה לחלוטין, יש בה ערכים ששום קורס "יזמות נדל"ן" של 3 חודשים וקורסי העצמה והתפתחות כדוגמת nlp לא יתנו לכם.
ומה עם אלה שעשו קורס של "יזמות נדל"ן" 3 חודשים ובטוחים שהם הולכים עכשיו להחליף את י.ח דימרי בעוד חצי שנה גג, ומה עם אלה שלמדו nlp practitioner(מתחילים) אשר פותחים "קליניקה" ובטוחים שגילו את אמריקה. נכנסים לתחום, מקבלים זבטות וחוזרים לעבודה שהיו בה.
נדל"ן או כל יזמות שאמורה למכור רעיון/מוצר/שירות/ זה לא דבר פשוט, בטח כשמדובר בסכומים משמעותיים שאמורים לכלכל משפחה בכבוד ולצבור תוך כדי עושר בדרגות שונות דרך השקעות במגוון מכשירים, חסכונות ועוד.
אני מאוד מעריך את אותם אלה שלומדים ומשקיעים בעצמם בקורסים והתפתחות אישית, עם זאת, רבים מהם לא מבינים למה לאחר הקורסים הללו פג הקסם כשהמציאות טופחת על הפנים.
המנטור מדבר מהמקום שלו:
כשהמנטור או היועצת מדברים, הם מדברים מהחוויה האישית שלהם בלבד ובשלב מסוים מאוד שהם נמצאים בו בתודעתם, הם לא מתחשבים בכם או בצרכים שלכם. אם תחזירו אותם 15 שנה אחורנית, הם עושים את התואר כמו טטלה. מדוע? שלב בהתפתחות שלא עובר טיקטוק יפה.
תהיו מבולבלים עם תואר:
מבולבלים? לא יודעים מה לבחור? תלמדו משהו! עדיף להיות מבולבלים עם תואר בעל כוח מסחרי בעולם הקפיטליסטי בו אנו חיים.
את אחייני אני מלמד לצאת ולעשות תואר שיתבגרו תוך כדי. שיצאו להכיר אנשים בכיתה, שיתערבבו קצת, שיקרעו את התחת, שיתרגשו כשיש מבחן, שיעבדו ב-3 עבודות, שישקיעו. העומס, הלחץ, הם חלק מהגדילה שלנו, קורס זה החלק הקל, הצד במוח שלנו שאומר "3 חודשים ואני…". וזה בדיוק מה שהמנטורים והמכללות מוכרים – "בואו תתעשרו בחודש חודשיים" כי הם מבינים היטב שהמוח האנושי יכול להתחבר מהר יותר לדברים בטווח הקצר, משהו שהוא נראה לעין.
החיים זה לא קרקס, צריך לעבוד קשה בשביל להגשים חלומות גדולים ולדעתי אקדמיה היא שלב חשוב בצמיחה מכל מה שנחשפתי אליו.
אתם כאלה שיש להם קוצים בתחת? תואר ילמד אתכם לשבת ולסיים משימות. ולא! אם תחזרו על "חשוב והתעשר" 30 פעמים לפני השינה מבלי לשנות הרגלים, חשבון הבנק לא יזוז לשום מקום. אני כמובן מדבר על קורס בהשוואה לתואר.
לאחר שיש לכם תואר רלוונטי עם כוח מסחרי בתחומי הליבה שמעניינים אתכם, תעשו קורסים, תתמקצעו…זה כבר משהו אחר. אני טוען שאין קורס מספיק טוב שיכול להחליף תואר רשמי מאקדמיה מוכרת ברוב התפקידים.
כמה משקל יש לתואר היום? (בלי חירטוטים)
כמעסיק – אני לחלוטין מסתכל על זה. כשאני רואה אדם שהלך והשקיע 3 שנים מחייו בשביל להתקדם בחייו אני מעריך את זה. אני רואה רצינות, התמדה, ראייה לטווח רחוק, תחת לשבת וללמוד, לחקור. אלה ערכים שכשמחברים אותם ל"עולם החדש" שווים לכל מעסיק המון. בטיקטוק מוכרים חלומות ב-59 שניות לילדים שאשכרה מקשיבים לכל מיני חלטוריסטים שאומרים להם לא לעשות תואר..אבל כן לקנות קורס שלהם.
להגיד שאני מעסיק רק כאלה עם תואר? לא! אני בוחן עוד הרבה פרמטרים כעסק שלא יכול לסבול "אבטלה סמויה", אין לי תקציבים של משרד הביטחון 🙂
אני למשל, מחפש קודם כל אנשים שאוהבים אנשים, שיודעים למצוא פתרונות יצירתיים לבעיות, שיודעים לחקור, שאוהבים טכנולוגיה, שיודעים ללמוד לבד, שאוהבים ללמוד, שאוהבים לקרוא, כאלה שיש להם ידע כללי נרחב, שפות נוספות זה יתרון.
הנה, אוטוטו אנחנו נפתחים גם לשוק הצרפתי. איך? איש צוות מוכשר שדובר צרפתית מבית.
אתם מסכימים איתי שברוב המקרים הכישורים שציינתי נמצאים באקדמיה. למה זה חשוב לי? כי בנדל"ן ופיננסים אי אפשר פחות מזה. אנחנו מתעסקים בכסף גדול של אנשים ומן הראוי שאותם האנשים יפגשו את הטובים ביותר, שיתנו להם שירות אנושי ומצוין, זה הכסף שלהם, כל עתידם.
תואר רלוונטי מעמיק ערך בחברה:
יש ערך ברמת העסק, כאשר יש עובדים עם תארים רלוונטיים לתפקיד. ושלא יספרו לכם אחרת. דווקא בעולם עצלן שלא רוצה לעשות כלום מעבר ל-30 ימי קורס של חרטוט כלשהו, תואר הפך לאחד הדברים שאני הכי מעריך. תלמדו, תשקיעו.
מתלבטים מה ללמוד? השאלות הבאות יעזרו לכם:
מה בא לי באופן טבעי, מה כיף לי לעשות?
בהנחה שקורס של שלושה חודשים היה פותח לי שער לקריירה, מה הייתי לומד?
האם אין לי בעיה "לסבול" בשביל להיחשף לעולמות שלא הכרתי בשביל להשתכר יפה?
אם למשל הייתם נרשמים לקורס nlp וטיפול באנשים זה הדחף והתשוקה שלכם בחיים? ממליץ לעשות תואר בפסיכולוגיה, למצטיינים תמשיכו לתואר מלא… כשתהיו פסיכולוגים על מלא עם קורסים ב nlp אתם כבר תפתחו שיטות שלכם, אתם תהיו אהודים באקדמיה, המאמרים שלכם יתפרסמו ביתר קלות באתרים הגדולים, יזמינו אתכם להתראיין כמומחים. קודם תואר》 קורסים.
אם אתם מבולבלים ועדיין לא יודעים, ממליץ על תארים חזקים מסחרית: משפטים, ראיית חשבון. בשניהם אני ממליץ לסיים ולהיות עורכי דין/רואי חשבון.
אתם לא חייבים לשרת אפילו לקוח אחד בסיום הלימודים אך הטייטל של "עו"ד/רו"ח" יפתח לכם הרבה דלתות, והתארים האלה מבין המקצועות החופשיים תמיד ישארו רלוונטיים ועם ערך מסחרי כי בני אדם בעולם שונאים בירוקרטיה ומספרים ולכן אם בפוטנציאל אתם יכולים להושיע אותם מזה, העליתם את ערככם משמעותית.
ולאחר שיש לכם את זה ביד, תלמדו כל קורס שבא לכם…יש לכם כבר בסיס וככל הנראה שגם השכר שלכם יקפוץ בהתאם. תראו כמה עורכי דין יש בכנסת, ממשלה, רשויות מקומיות. כל מתמודד שני "עו"ד ישראל ישראלי", לא סתם…הפוליטיקאים האיכותיים הם אנשי השיווק הטובים ביותר, תלמדו מהם.
הגישה שלי אומרת – 10 שנים אדם צריך להשקיע בעצמו בשביל שיהיה לו קל יותר לפתוח דלתות. לא שלושה חודשים ולא 3 שנים. חשיבה לטווח הרחוק משפרת החלטות בטווח הקצר.
מתי תוכלו לוותר על תואר?
אם יש לכם את ההרגל המדהים של קריאת ספרים, הרבה ספרים, לסכם אותם, אתם מנהלים מחברות וכותבים בהן, אתם יודעים לשבת ולחקור מא' ועד ת' דברים, אתם אוטודידקטים שלומדים מהר מאוד, אתם כאלה שיודעים לאתגר את עצמם(זה לא פשוט).
ברור שיש תמיד סיפורי "רמי לוי", אך המציאות אחרת מסיפורי רמי לוי נדירים. תקראו עיתונים כלכליים ותראו מי הם 98% מהאנשים שמחזיקים במשרות הכי נחשקות במשק, כן כן, אלה שלמדו באקדמיה. חלקם יגידו "תואר זה שטויות" ממש לא חביבי, תואר זה אחד הדברים שהביא אותך לאן שהגעת.
לסיכום חברות וחברים:
אל תתקעו על סיפורי רמי לוי – שאלו מה החלום הגדול, איזה קורס הייתם עושים מחר בבוקר כי זה מעניין אתכם…לפני שאתם עושים את הקורס הגדילו את התמונה. זה קורס פסיכולוגי/טיפולי? תלמדו פסיכולוגיה. קורס הייטק? תעשו תואר במקצוע טכנולוגי תוך כדי עבודה בהייטק.
רוצים משהו מסחרי חזק עם שיניים? ראיית חשבון/משפטים ואז עריכת דין. ככה תפתחו לעצמכם שער להזדמנויות. קורסים בלבד ישאירו אתכם במגרש הקטן.
יש לכם התלבטות? שלחו לי הודעה ואענה לכם באופן אישי וללא עלות(עד שבועיים מענה במייל אך לרוב תוך כמה ימים..זה הרבה הודעות).
אני לא אומר שזו הדרך היחידה אך אני כן מבטיח לכם שזו דרך שמתאימה ל-90% מהאנשים, תהיו מבולבלים עם תואר ביד, תקבלו ערכים שקשה מאוד להשיג בתרבות הטיקטוק כמו: התמדה, יכולת מחקר, התחלה וסיום משימה ארוכה(עסק זו משימה שנמשכת שנים רבות).
תצליחו בע"ה, בן סולומון.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ החמישית שלנו עם אלפי חברות וחברים והתעדכנו בחדשות נדל"ן מעניינות ועסקאות בלעדיות לחברי הקבוצות שלנו מכל הארץ.
המשיכו לעקוב, תמיד מעניין כאן.