רבים פונים אלי עם השאלה הזו אז ריכזתי לכם 5 טיפים קצרים ופרקטיים:
1. לזכור שההדמיות רחוקות מהמציאות לרוב.
2. להיעזר בעורך דין תותח שמתמחה בחוזים שכאלה.
3. לשלם למומחה שמבין פרויקטים חדשים שיעזור לכם לנתח את השוק מסחרית בשביל להשיג את העסקה הטובה ביותר וחשוב מזה – שידע ויבין את מחלקת "שינויי דיירים". בנדל"ן כמעט ואין מחיר גנרי ואחיד ומרווחי המיקוח יכולים להיות גדולים, זה לא קורנפלקס או חולצה בקסטרו… "לא יכולה לעשות הנחה , זה רשת". דמיינתם את הקול של העובדת המעצבנת שלא עושה הנחות? עבד לכם? חייכו.
4. לרדת לשטח ולהשוות פרויקטים – לצערנו הרב אין מידע מרוכז מאומת ונכון לגבי פרויקטים חדשים וגם ביד 2 יש הרבה מאוד פקשושים. גם פה קצת קשה להגיע לאמת, כי גם את זה צריך לדעת לעשות. אם סוכן המכירות מרגיש שבנאדם בא לשרוף לו את הזמן בסקרי מחירים, הוא יחפף אותו בעדינות עם מחיר מחירון…ובשביל מחירון אין מה להגיע למשרד מכירות הוא כתוב על שלטי החוצות, לא ככה?
5. מדד תשומות הבנייה – המדד בשנה האחרונה(שנת 2022) חצה את ה – 6% וחשוב לציין ולומר שאם המדד עולה תצטרכו להמציא את הכסף והוא לא קשור למשכנתה. לכן עדיף להקדים תשלומים בשביל לא למצוא את עצמנו משלמים סכומים מטורפים בנוסף למשכנתה.
ומה עם מחירי רשות המיסים?
לפעמים אני רואה הפרשים של מאות אלפי שקלים. מכרנו דירה בx היא מופיעה במחיר אחר במדלן/ר.המיסים. אנחנו מכרנו אותה! מאיפה הנפצתם את המחיר הזה? 🤔 אי אפשר לבוא למדלן בטענות הם מושכים נתונים מרשות המיסים ובשביל להגיע לאמת האובייקטיבית נצטרך להצליב עשרות נתונים.
מעוניינים לרכוש דירה מקבלן? דברו השאירו פרטים.